Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.06.2012 21:03 - ДЕТСКА ЦЕРЕБРАЛНА ПАРАЛИЗА МОИТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ
Автор: dimetria Категория: Други   
Прочетен: 8455 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 26.06.2012 21:17


Написах такъв хубав постинг,цяла сутрин си го тъкмих.В момента на публикуването-изчезна.Жалко.Дали ще успея да го направя отново така.В програмата БЛОГГЕР автоматично се запаметява...явно за момент падна интернета,Случва се.
Моят блог е обърнат към проблемите на семействата с детска церебрална парализа.
Днес бих искала да напиша  за нещата,които ми помагат да пестя в ежедневието.
 Пестенето ,при нас,е на дневен ред,защото ние майките -не можем да работим пълноценно.Дано в някои семейства да нямат този проблем.
Пестим от ежедневните разходи.Еднократните покупки обикновено се планират предварително,като се търсят алтернативни доходи или
начини на заплащане.
Всяко семейство има своите навици,вкусове традиции.Всички сме различни и това е прекрасно.
Къде бихме могли да разменим полезни съвети....най- често в кухнята.
Бих ви посъветвала,да имате ....аз ги наричам вечни ястия,главно във вечерното меню,които да са вкусни,да се приготвят бързо и да са леки,за стомаха и най- важното с широка гама от подръчни средства.
Ето някои предложения

Филийки на фурна.Нарязвате хляб на тънки филийки,дори ако е стар и сух по- добре.Намазвате дъното на тавичка с олио и нареждате плътно филийките,ако има малко място между тях,го запълвате с парченца  хляб.Заливате  с каквото ви подскаже фантазията и каквото имате в хладилника разбира се,основно ви трябва кисело мляко,прясно мляко,яйца,сирене ,кашкавал, колбас,ако имате останало някое кюфте,тиквички или патладжани,които са ви останали от преди,гъби,дори сварени картофи-ако имате някои изостанал,някоя маслина ,смлян чер пипер и олио , маргарин или краве масло.Разбира се,че няма да слагате  всички тези неща.Това което имате под ръка и което харесва семейството.Ако хляба е тип тостер,може да го наредите на два или три реда.ЗА ДВАДЕСЕТИНА МИНУТИ,ВЕЧЕРЯТА Е ГОТОВА.

Гювечета на фурна Викате на помощ фантазията си,включвате фурнатаи докато загрее,вие вече сте заредили гювечетата с това,което ви позволи съдържанието на хладилника,би били добре да има яйце,домат пиперка и някакво месо.

Пърженица.Това го научих от италианците,които са изключително пестеливи....в своите си разбирания за пестеливост.Основното е сварен и подсолен ориз.Те го смесват с яйце,настъргано пармиджано и галета,а по средата слагат това,което им е останало от други готвения,или колбаси или месо или тиквички,патладжан,грах,маслини и др.
Топките се овалват в галета и яйце и се пържат в много горещо олио.При нас по сборовете се приготвя ориз.Оризът по принцип не е податлив на замразяване,и в много домакинства го изхвъплят,но за това ястие  може чудесно да се използува.

Това е за днес.
Приятна вечеря!
Димка




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dimetria
Категория: Други
Прочетен: 437566
Постинги: 454
Коментари: 133
Гласове: 292
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930