Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.10.2012 15:12 - ДЕТСКА ЦЕРЕБРАЛНА ПАРАЛИЗА МОЯТ ОТГОВОР
Автор: dimetria Категория: Други   
Прочетен: 741 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 11.10.2012 12:42


Този постинг е отново отговор на коментар към един от постингите.Споделям моят опит.В различни постинги съм писала за тези проблеми.Някои неща ще повторя,но нали е за добро!.
Какво да правим,когато с години имаме тежко болен в къщи.Един от семейството е най-заангаджиран.Другите помагат с каквото могат.Времето тече,а стажът за пенсия няма да бъде достигнат.Парите ...обикновенно също са малко.
Разбира се че моят блог е за семействата с болен от детска церебрална парализа,но ситуацията с болни родители или близки е идентична.

ЕТО  НЯКОИ  ОТ ВАРИАНТИТЕ , БЕЗ ДА ГИ НОМЕРИРАМ ПО РЕД

Ако болният е детето ви  с Детска церебрална парализа  след 16 годишна възраст започва да получава пенсия и в зависимост от степента на увреждане се дава добавка за придружител.Разбира се се минава през ТЕЛК
Ако е болен родител и заболяването ще се влошава,веднага трябва да се подаде молба до ТЕЛК за да се освидетелствува....обикновено след дълги перипетии се дава добавка към пенсията.
И в двата случая влизат някакви средства в семейството,но стаж за заангажираният няма.

Кандидатствате в общинската социална служба да ви назначат за личен асистент по  някоя от програмите с които работят в момента.Ако има пари ,....за известен период от време....може и да се уредите-тече ви стажа и влизат и някакви пари в къщи.При неколкократните ми опити да ме назначат за личен асистент на дъщеря ми съм получавала винаги отказ.Може пък вие да сте късметлии.

Самоосигурявате се сами.Ползвате част от пенсията на болния,за да си плащате здравни и социални осигуровки- по някои от вариантите които в България са регламентирани.Парите в къщи намаляват драстично,но пък годините  на живот,пълен с трудности се изнизват  СВЕТКАВИЧНО. НЕ ВИ ПОЖЕЛАВАМ  ДА ИЗПИТАТЕ  МОЕТО  РАЗОЧАРОВАНИЕ.

Наемате човек ,който да върши всичко в къщи ,  а вие работите здраво-даже  на  две длъжности....за да насмогнете на харчовете.Възможно е...но ако сте в голям град,където работа  се намира.

Развивате семеен бизнес,който ви дава възможност да оставате по- дълго с вашият болен или да се сменяте семейно.Става,това беше нашето решение за десетина години.ВНИМАНИЕ !!!!
АКО СТЕ  ЧЕСТЕН,ДОБРОДУШЕН,ОТЗИВЧИВ,ТРУДОЛЮБИВ,ВСЕОТДАЕН,ВИНАГИ 
ГОТОВ ДА ПОМОГНЕ,ДОВЕРЧИВ,СЪСТРАДАТЕЛЕН, ЛЮБВЕОБИЛЕН....С ДВЕ ДУМИ...ДОБЪР ЧОВЕК...НЕ СИ ОТВАРЯЙТЕ МАГАЗИН......ИЗМИСЛЕТЕ СИ ДРУГ СЕМЕЕН  БИЗНЕС !!!!
  
За да не утежнявам постинга,ще пиша друг.

С уважение към общите ни проблеми!

Димка






 




Гласувай:
1



1. yotovava - Общо взето
10.10.2012 15:34
не се прави нищо, справят се хората, както могат, това е истината. Е, ако има подкрепа, ако има група или нещо такова - това е друго, но в България няма.
цитирай
2. dimetria - Дописах постинга
11.10.2012 12:38
Мила Валя,благодаря за коментарите,винаги ги очаквам и се радвам да отговоря.Дано да го прочетеш в завършеният вариант.Следващият ,отново ще бъде на тази тема
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dimetria
Категория: Други
Прочетен: 437312
Постинги: 454
Коментари: 133
Гласове: 292
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930