Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.11.2012 21:15 - ДЕТСКА ЦЕРЕБРАЛНА ПАРАЛИЗА ОТНОВО ЗА ПЕСТЕНЕТО
Автор: dimetria Категория: Други   
Прочетен: 516 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 03.11.2012 21:28


Да няма как да не пиша за пестенето.Ние с болните от детска церебрална парализа,сме по притиснати  от живота.Затова се обръщам към братята и сестрите си по съдба.Много лесно е,когато сте наследили някакви имоти,които може да продадете и да си позволите да поемете малко дъх. Истината е,че който продава...губи.Проблемът ни  не е, че сме мързеливи или нескопосани.Знаем го всички.Трябва да сме в къщи,за да се грижим за нашият болен.Но това си има и добри страни,за които съм писала толкова пъти.
В този месец ,  тези дни , са най- благоприятни за подготовка за зимата.Сега се прави киселото зеле.Сега се обират градините,за да се почистят и преорат за пролетта.
Най- доброто,което можете да направите за семейството си е да съхраните всичко,което е родила земята.Ако нямате собствена градина,на пазара цените на зеленчуците са ниски.Ако имате роднини или познати по селата - купете си от тях.Никога не вземайте без пари.Грехота е.Ако пък са ви толкова близки,че не биха взели пари,отделете от свободното си време и им помогнете при почистването или от каквото имат нужда.така и на тях ще помогнете и на вас ще ви е по- сладко.
Зеленчуците сортирайте така,че най-здравите  да останат пресни,за по дълга консумация . Останалите-измити,почистени и нарязани веднага във фризера.
Искам да подчертая ,че за нашите болни,тези са двата най-добри вариянта.Различните трушии,независимо втасали или стерелизирани в определена степен дразнят стомаха.Ако имате ябълки,които започват да гният,въобще не се чудете.Измити,почистени и нарязани на дребно  ги сварете докато омекнат в малко вода.Изцеждате ги и ги прибирате в кисийки във фризера.Сокът който остане с малко захар се изпива на часа.За нашите болни е прекрасно средство за стомаха,особено по обездвижените.Варените ябълки се дават за десерт след вечеря с малко или без захар.Стимулират чревният тракт.Моят опит ми е показал,че нашите болни имат нужда от пресни плодове и зеленчуци и по -леки ястия,без тежки запръжки и подправки.
Това е за днес.
С много обич и уважение към вас   и....
http://www.dimkam.com/     http://dimkadimetria.blogspot.it/  адресите на блоговете,единият от който е продължение на този.

Димка



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dimetria
Категория: Други
Прочетен: 436569
Постинги: 454
Коментари: 133
Гласове: 292
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930