Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.03.2014 12:23 - ДЕТСКА ЦЕРЕБРАЛНА ПАРАЛИЗА НЕЩО НЕВЕРОЯТНО
Автор: dimetria Категория: Други   
Прочетен: 1014 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 20.03.2014 12:24


 Някъде около средата на моят блог има няколко постинга, в които подробно съм  разказала една невероятна история.По повод на тази публикация получих злъчни коментари от мои читатели.Става дума за това, как търсейки лек за дъщеря ми ,попаднах в Пловдив на едно място посещавано от извънземни или обитатели на различно измерение.Там разказвам за странните рисунки или карти, които не бях виждала до тогава.Беше ми обяснено, че това са карти на вълновото пространство на космоса. Това се случи преди 24 години.
Вчера  в БГ вести излезе този материал, в който аз видях същото изображение.Разликата е в това, ше онези изображения имаха много повече по размер и вид пунктири и смного повече различни наклони.
Помествам този материал.
В предишни постове, който желае може да види написаното от мен преди  две години.
Поне мисля, че може би този път ще ми повярвате

 

image

image

image

 

 

 

 

Революционно откритие подкрепя теорията за Големия взрив Учени съобщиха, че са засекли т.нар. първични гравитационни вълни, които се смятат за едно от най-големите доказателства за теорията на Големия взрив

Технологии

 

 Наука и техника 19 март 2014, 16:48, oбновена в 16:51

609613Сподели

 

 

 

 

imageИзточник: ЕПА/БГНЕС

 

Още по темата
  • image

    Космически мистерии ще бъдат разкрити след 2015 г.

    05.06.2013

  • image

    Физиците са убедени, че са открили Хигс бозона

    14.03.2013

Учени твърдят, че имат извънредни нови доказателства, подкрепящи теорията за Големия взрив за произхода на Вселената, предаде Би Би Си.

Американски астрономи откриха следи от първичните гравитационни вълни - най-ранните трусове след Големия взрив.

Съществуването на тези вълни, разтърсили пространствено-времевия континуум, е първо ехо от Големия взрив, което е предвидено в Теорията на относителността на Алберт Айнщайн.

Те свидетелстват за изключително бързото разширяване на Вселената в първите части от секундата на нейното съществуване. Тази фаза се нарича космическа инфлация - причинява се от гравитационни вълни - вълни в преплитането на пространството и времето, които преминават през Вселената.

Ако бъде потвърдено, това ще е първото откриване на такива вълни от зараждането на Вселената, наричани първите трусове на Големия взрив.

 

 

 

imageКарта, изобразяваща първичните гравитационни вълни Източник: ЕПА/БГНЕС

 

Теорията за инфлацията обаче винаги е имала нужда от убедително доказателства в своя подкрепа и откритието на първичните гравитационни вълни е едно такова доказателство.

Много специалисти вече предричат Нобелова награда за учените, които твърдят, че са успели да се справят с това предизвикателство.

В откритието са участвали учени от центъра по астрофизика "Харвард-Смитсониън", университета на Минесота, Станфордския университет, Калифорнийския технологичен институт и лабораторията за реактивни двигатели на НАСА.

В понеделник Джон Ковач и Клемънт Прайк – двама от авторите на проекта - изнесоха информация за резултатите от продължилото повече от две години изследване.

"Откриването на този сигнал е една от най-важните цели на съвременната космология. То е резултат на огромна работа на голям брой учени" - каза Джон Ковак, професор по астрономия и физика от центъра по астрофизика "Хървард-Смитсониън" и ръководител на екипа, направил откритието.

"Невероятно е, че успяхме да засечем този сигнал“, заяви Прайк пред "Ню Сайънтист“.

Телескопът BICEP2 успява да засече вълните, използвайки карта на космическото микровълново фоново лъчение - остатъчната енергия, останала от формирането на Вселената според теорията за Големия взрив.

Първичните гравитационни вълни - колебания в тъканта на Вселената, които пренасят енергия с движението си. Вълните от този тип се разпространяват подобно на тези, генерирани от хвърлен в спокойна вода камък - се оказват скрити под общата картина на фоновата радиация.

 

 

 

imageТелескопът BICEP2 успява да засече вълните Източник: ЕПА/БГНЕС

 

Откритието става възможно благодарение на трик за измерване на много специален вид поляризация на светлината, известен като "режим Б“. Тези вълни компресират пространството, а тази компресия произвежда специфичен модел в космическия микровълнов фон.

За изследването си астрономите са сканирали около 2 процента от небето три години с телескоп на Южния полюс, където въздухът е много сух. Те са търсели специфичен модел в светлинните вълни от слабото микровълново излъчване, останало след Големия взрив.

"Това е мощно доказателство за Големия взрив. Сега вече знаем, че гравитационните вълни са в изобилие... Това е забележителен пробив в космологията“, казва Марк Камионковски, един от учените, който през 1996 г. прогнозира съществуването на първичните гравитационни вълни, а сега работи в университета "Джон Хопкинс“.

Откритие, което е достойно за Нобелова награда

Ако бъде потвърдено, откритието "ще ни даде прозорец към Вселената в самото й начало", когато е била на по-малко от една трилионна част от секундата, обясни пред Асошиейтед прес физикът Лорънс Краус от университета на Аризона, който не е участвал в изследването.

Новото откритие може да бъде поставено редом с най-великите за Вселената, направени от 25 години, като например откритието, че разширяването на Вселената се ускорява, което спечели Нобелова награда, каза Краус.

Възможно е този модел да не е признак за инфлация, предупреди Краус, но изтъкна, че е "изключително вероятно" да е.

Това откритие вече подсказва, че някои идеи за бързото разширяване на Вселената могат да бъдат изключени, допълни физикът Алън Гут от Масачузетския технологичен институт, също външен експерт.

Веднага след Големия взрив Вселената е била гореща супа от частици. За около 380 000 години тя се е охладила достатъчно, за да могат частиците да образуват атоми, а след това звезди и галактики. Милиарди години по-късно са се образували планети от газ и прах около звездите.

Източник: БТА    

 

 

 

 

 



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dimetria
Категория: Други
Прочетен: 435237
Постинги: 454
Коментари: 133
Гласове: 292
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031