Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.11.2015 12:45 - ДЕТСКА ЦЕРЕБРАЛНА ПАРАЛИЗА ОБЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА
Автор: dimetria Категория: Други   
Прочетен: 496 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 09.11.2015 18:27


 Сигурно ви звучи високопарно , изтъркано  или  банално . Ваш си е проблема . Обединени ще бъдем силни , ние които имаме общ проблем  - ужасната  Детска церебрална парализа .  За разлика от Народното събрание ние се
обединяваме  . Такива като нас ги има   по махали , квартали  , села и градове  , край морето , реката , в планината и в полето . Господ се е погрижил да ни пръсне  навсякаде . Да сеем добрина  а  да жънем присмех , подигравки и съжаление .
Такъв ни е кръста , такъв ще си го носим .
Нашите деца  ни дават сила и обич . Зареждат  ни  със своята чиста  енергия . Ние които сме здрави и психично добре , би трябвало да отделим вяра , време и сили да помагаме и на други семейства  с нашите проблеми .
Това е наш дълг . В България все още има семейства , в по  - малките населени места , които са с проблеми , но не са обхванати от социалните служби . Ако не можем да помогнем , но дори и да помагаме  , трябва  да помолим   кмета или кметският  намесник да потърсят съдействие от   регионалните  служби за нуждаещите се .
Отново  пиша за това , че хората - народът пише историята . Политиците са марионетки , кукли на конци , които идват , прекарват част от земното си време  под светлината на прожекторите и после потъват в забрава . С нашите грижи сме все на тъмно , но  сме двигателят . Навсякъде могат да се създадат дневни центрове . Не е трудно две или три семейства първо да създадат здраво приятелство , а после с труд и любов да живеят всеки нов ден и да градят камък по камък своето настояще и бъдещето на децата си . 
Писала съм го . В града в който живея  ,  основите са поставени  от един земеделец , един занаятчия - дърводелец и един скотовъдец  преди  Втората световна война . Сега в този кооператив има работа  за болни и за здрави хора . Всеки го може , стига да го поиска .
Основата  трябва да е здрава - скрепена с обич , любов , приятелство , доверие и труд . Всичко след това ще дойде с търпение и борба с вечните пречки - звист , дребни сметки , мързел  , високомерие , горделивост , злоба .
Нещо абсолютно важно !
- Точни , кратки  , ясни правила  на обединението....та дори да е само от две семейства .
Тук в Италия , всички дейности по обгрижването на инвалиди се извършва от кооперативи с ясно изписани правилници за дейност !
Здрава , спорна и късметлийска седмица !
Димка



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dimetria
Категория: Други
Прочетен: 437900
Постинги: 454
Коментари: 133
Гласове: 292
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930