Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.12.2015 17:52 - ДЕТСКА ЦЕРЕБРАЛНА ПАРАЛИЗА ИДВАТ ПРАЗНИЦИ
Автор: dimetria Категория: Други   
Прочетен: 659 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 04.12.2015 18:15


Идват  празници и трябва да се подготвим . Не знам как се чувствате вие , в този - точно този отрязък от време . Аз съм родена  пет години след края на Втората световна война .  Войната изхвърля на повърхността най - лошите хора , които по това време им е съдено да живеят тук на Земята . Малоумници заемат  лидерски постове , лошите са в свитата им и така години , докато се прочисти  светът и започне отново
възход .
На невръстна възраст съм видяла 
-  как съдеха   по  Сталински - подсъдимите ги разхождаха с вериги на краката и вързани с общо въже за вратовете  в редици - за  назидание и да се всели страха в сърцата на съселяните им  . -  как се наказват хора , излезли от ТКЗС - завързваха  виновника с въже за някое дърво в  собственият му двор и го налагаха с  дебел кол .  Той крещеше от болка , а семейството му беше строено наоколо . На портата свиреше  хора и ръченици  духовата музика , за да не се чуват  ревовете на семейството  и псувните на биячите . Аз откъде съм видяла ?
Едновремешните плетове  бяха така направени , че хем да са високи и да  те скриват , хем да имат  дупки откъдето да гледаш  на улицата или  у  комшиите .
Разказвам това , защото съм неспокойна . Питам се , не от страх , а от грижа , как се живее с един болен човек в такива времена ? Как да обясниш на един белязан от природата човек , защо здравите , правите и умните се
избиват ?
Как един ангел , за който се грижиш с обич и всеотдайност  и за който  любовта към ближният е цялата му вселена , ще разбере  това , което гледа по телевизията ?
Ще ви разкажа  нещо , което ме порази .  Моите нови приятели  от УНИТАЛСИ , за които ви разказвам напоследък организираха  Коледно парти .
Има едно момиче , което е с глава , съвсем нормална за възрастен човек , а тялото ѝ е останало   с размерите на едногодишно дете . Понякога , в детските книжки така рисуват Слънцето .
Тя наистина с чаровната си усмивка , нежният глас и прекрасното излъчване има вид на слънце , което живее тук  на  планетата Земя .
Това момиче, подари на  всички нас , болни и здрави , по едно украшение за елха . На по - тежко засегнатите , подари и специални чаши , за да им е удобно да пият вода  без да се мокрят . Друго момиче , също доста засегнато , подари   украшения за  празничната трапеза със свещички .   Второто момиче , може да си служи с ръцете и съм сигурна , че всичко е изработила сама  - но все пак материалите  имат  своята стойност !  Малкото слънчице , сигурно е спестявало  доста , за да ни зарадва всички ....поне стотина присъстващи . Никога няма да забравя чудесните им пожелания и посланието към здравите ... - Не забравяйте  , че сте здрави  и можете да запазите мира  ! Ние имаме нужда от вас , от  грижите ви и от МИР , за да живеем достойно и спокойно ! Мили  мои сънародници , това се случва по света . Българската коледа идва и си  отива .  Страдащите и  болните инат нужда  от обич , помощ и утеха всеки ден . Когато оздравеят , те със сигурност  ще помагат . Но ние , здравите , не бива да изоставяме никой , изпаднал в беда , никога !
 



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dimetria
Категория: Други
Прочетен: 436705
Постинги: 454
Коментари: 133
Гласове: 292
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930