Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.01.2017 20:34 - ДЕТСКА ЦЕРЕБРАЛНА ПАРАЛИЗА -ОБЩУВАНЕ И ВЗАИМОПОМОЩ
Автор: dimetria Категория: Други   
Прочетен: 293 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 07.01.2017 20:44


 В този постинг искам да споделя как общуваме с други семейства с нашата съдба .
В  България имах магазин в последните години . Запознавах се с хора с моите проблеми . Живеех в малко населено място . Познавахме се всички . Идваха и от съседни села и градчета и разменяхме всичко ново , което научехме . Давахме си взаимно кураж .
В Италия , както съм писала в предишни постове , попаднах на една организация , която на доброволни начала ,  но  сигурно с помощта на  Католическата църква се занимава с подкрепа и придружаването на инвалиди и болни хора , които искат да посетят  град Лурдес във  Франция . Там се е явила  Дева  Мария .Тази организация в нашият град е с дейност от повече от 80 години . Правилата са изпитани . Грижата за болните се предава от поколение на поколение . За някои семейства е родова традиция . Участват хора от различни възрасти . За нас , които сме с проблемните близки , всеки месец се организират срещи , които започват винаги с църковна служба и завършват с другарски обяд или вечеря , придружени с концерт , танци , музика и честване на рожденните дни на родените през този месец.  Дори и не винаги да се получи веселбата  , самият факт че сме заедно , че си приказваме , че младежите се забавляват  , е чудесно преживяване .
След всяка среща се разделяме все по - близки и през месеца  интернета и телефоните ни свързват , в очакване  на следващата среща . 
Разбира се , че си плащаме . Но топлотата и обичта си остават с нас .
Хората , които работят на доброволни начала имат различни професии . Една част от тях работят в Червеният кръст , други са пенсионирани учители , лекари , шофьори а по - младите са студенти , бизнесмени , хора на изкуството . Чувала съм , че  ръководителите - тези , които стоят в основата на тази организация са благородници - графове , графини ,  барони и баронеси , конти и контеси и техни приближени . Италианците - колкото са дружелбни и отворени за човешките мъки и радости - толкова са си и потайни . Никой не се титлува на тези срещи . Но понякога по начина на обръщение , поведение , словоред , обноски и жестове  , стил на облекло - се вижда разликата ....
Какъв е моят апел ?
Не се страхувайте мили български семейства да общувате по между си . Ще видите колко силни ще сте заедно . Желая ви го от сърце !!!!




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dimetria
Категория: Други
Прочетен: 435184
Постинги: 454
Коментари: 133
Гласове: 292
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031