Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.03.2014 12:38 - Какви рискове носи оралният секс?
Автор: milenaa1 Категория: Тя и той   
Прочетен: 841 Коментари: 0 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
В  днешно време оралният секс вече не е табу. Ако преди години тази тема изобщо не е била актуална за разискване, то особено сред тийнейджърите френската любов е една от най-коментираните. Нормално е всичко свързано със секса да ти е интересно, да искаш да знаеш какво е и да искаш да пробваш, но на първо място трябва да си информиран/а и да имаш някои знания. Много тийнейджъри предпочитат оралния секс, защото от него не се забременява, но той също носи рискове за здравето. Какви са те, ще ти разкажем повече в тази статия.

 

Според статистиката половината от тийнейджърите и около 90% от възрастните (25-44) са правили орален секс през живота си. Не забравяй, че и той носи рискове.  sex shop

image

 

Оралният секс е свързан с рака. Може да ти звучи невероятно, но наистина оралният секс може да доведе до рак. Това се случва благодарение на ЧПВ (Човешки папилома вирус), който се предава от човек на човек по време на секс, включително и орален.

 

Оказва се, че освен рак на маточната шийка, ЧПВ може да причини и рак на гърлото. Всъщност не всички щамове на ЧПВ причиняват рак. Има и такива, които причиняват брадавици. Те трябва да се третират по специален начин и разбира се, от лекар.

 

Както мъжете, така и жените могат да се заразят с ЧПВ чрез орален секс. ЧПВ се предава също и чрез вагинален и анален секс. Не всички щамове причиняват рак, повечето са фактор за поява на брадавици, но те също трябва да се лекуват. Не подценявай този вирус.

image
 

Някои хора се притесняват да правят орален секс.Ако той сплотява някои двойки, то със сигурност отдалечава други. Оралният секс е начин да изразиш любовта си, да дадеш и получиш удоволствие, но не всеки човек иска да прави орална любов. Трябва да знаеш, че е нормално, партньорът ти да ти откаже. Това не значи, че ти си направил/а нещо грешно или искаш твърде много. Навярно той/тя не е готов/а все още.

 

Сексът без презерватив е популярен, но не е безопасен. Болести като ХИВ, херпес, сифилис, гонорея, ЧПВ и вирусен хепатит могат да бъдат предадени чрез орален секс. Оралният секс не е безопасен. Рискът зависи от различни фактори, включително и броят на партньорите, полът и колко често практикуваш орален секс.

 

Ако използваш контрацептиви, намаляваш шанса да се заразиш с болести, предавани по полов път. Повечето хора не използват предпазни средства, когато правят френска любов. Тази тенденция се забелязва, както при възрастните, така и при тийнейджърите, според проучвания.

image

 

Оказва се, че според проучване тийнейджърите практикуват орален секс, преди да са правили вагинален, дори намират френската любов за безопасна.Според изследване, момчетата твърдят, че правят орален секс заради удоволствието, а момичетата – за да подобрят връзката си.




Гласувай:
8



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: milenaa1
Категория: Тя и той
Прочетен: 11691
Постинги: 10
Коментари: 1
Гласове: 4
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930