Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.05.2012 21:44 - ДЕТСКА ЦЕРЕБРАЛНА ПАРАЛИЗА НИЕ МАЙКИТЕ
Автор: dimetria Категория: Други   
Прочетен: 1263 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 12.05.2012 14:18


image


                            
Днес искам да пиша за нас майките на деца с детска церебрална парализа в по -тежка форма.каквато е и моята дъщеря.
image
                           
От момента,когато разберем за заболяването, трябва да сме готови да приемем факта, че от този момент на татък започваме да живеем едновременно два живота -нашият и на нашето дете.
Отговорността е винаги двойна НЕ ГО ЗАБРАВЯЙТЕ И СВИКНЕТЕ ДА ЖИВЕЕТЕ ПО ТОЗИ НАЧИН,АЛТЕРНАТИВА НЯМАТЕ!!!!

image



Ако ви се спи, трябва да приготвите за спане първо детето си, гладни ли сте,значи и то усеща глат и първо трябва да нахраните него.Почувствате ли жажда,първо сипете на него да пие,защото ако  пиете първо вие,може да забравите да му дадете.

       image

Студено ли ви е,облечете първо него,защото те не се движат като нас и винаги са със студени ръце и крака ...и заради спастиката разбира се.
Когато ще свършите нещо, непременно им говорете, разкажете им подробно всичко,те разбират и повечето са  с чудесна памет и много емоционални и по този начин ,ще им доставите радост.С жестове и с грейнали очички те ще ви благодарят.
image

                                
Не оставайте в къщи след майчинството.Ако имате родители на пенсионна възраст,нека ви помагат.Може би ще наемете жена която да ви помага.Не е задължително да работите на пълен работен ден,може би няколко часа.Сега в ерата на интернет, може би има и работа от дома ви.
image


                           
РАЗБЕРЕТЕ И ЗАПОМНЕТЕ,РАБОТАТА ВИ ТРЯБВА ОСВЕН ЗА ДА ПОМАГАТЕ НА СЕМЕЙНИЯТ БЮДЖЕТ И ЗАТОВА ДА ВИЖДАТЕ РЕАЛНИ РЕЗУЛТАТИ ОТ ТРУДА СИ В РЕАЛНО ВРЕМЕ.
Нашите деца особено в първите години напредват много бавно,което ни води до отчаяние,депресии,плачове,а това е най-страшният враг в семейството и любовта ви.
Удавлетворението от успеха, усмивката,ведрото настроение,безграничното търпение са вашите жалони в семейното гнездо.
Не се предавайте.Аз се научих да върша най- малко две неща на веднъж.С навлизането на памперсите дойде края на неспиращата пералня,разните чудесии в кухненското обзавеждане не са за пренебрегване.
image
                          
                           
Щом аз го мога,ще го  можете и вие.Едно здраво дете някак си много бързо напуска семейното огнище, а това ще е винаги до вас.Те умеят, те са заредени с толкова много обич и добра енергия,че никога няма да ви оставят да се чувствате стари и болни.
Eто ви една прекрасна песен с още по прекрасно изпълнение,с което ви поздравявам по случай денят на майката празнуван в католическият свят
Благодаря че бяхте с мен.
Лека вечер!
Димка






Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dimetria
Категория: Други
Прочетен: 438401
Постинги: 454
Коментари: 133
Гласове: 292
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930